Brug brugerne i biblioteket

Forside Roller First movers
First movers PDF Udskriv

Hvorfor:
First movers dækker over de brugere, der rykker først på nye tendenser og teknologier. Det er de brugere, der er de første til at gå en bestemt retning. Det kan være at tage de nye sociale teknologier til sig eller bruge de nye muligheder medierne giver. Biblioteket kan inddrage first movers for at spotte trends.

Hvordan:
First movers kan kobles til biblioteket som brugerpiloter, brugerpanel, ambassadører eller lignende. Man kan lave workshops, interviews og lignende med dem.

Cases:
Piloter og ambassadører kan bruges som first movers:
Mindspot: Hovedbiblioteket i Aarhus' ungdomsprojekt, Mindspot, har ansat unge biblioteksambassadører (Mindspottere), som skal hjælpe med at udvikle ungdomsbibliotekstilbuddet Mindspot. Mindspots målgruppe er de 14-20 årige, og målet er at skabe et spændende, anderledes og varieret bibliotekstilbud, hvor der er fokus på målgruppens interesser, behov og kultur. Mindspottere arbejder med følgende arbejdsområder:
• Yde vejledning i filmredigering, musikredigering, billedbehandling.
• Assistere ved materialevalg – hvilke bøger, film, musik etc. skal indkøbes til biblioteket til aldersgruppen.
• Idéudvikle og arrangere events for målgruppen.
• Udvikle og vedligeholde projektets hjemmeside.
• Vedligeholde rummet og tage med på roadshow.
• Hjælpe med at brande biblioteket anderledes.
• Være bibliotekets ansigt ud ad til.

ULK: u.l.k. er et kunst-community for alle der interesserer sig for kunst, men især for unge. I u.l.k. møder du unge, der kan li’ kunst ligesom dig, og sammen kan I skabe noget, der bliver taget seriøst. Du møder også kunstnere og forskere og formidlere, der lytter til dine holdninger.

Blue Sky Pilots: Bluesky Pilots et netværk af over 200 unge studerende verden over, som sender fotos til designvirksomheden Designit. Konceptet er, at piloterne får en konkret opgave – det kunne fx være at fotografere de bøger, man har på hylden eller det man har i køleskabet. Firmaet bruger billedmaterialet som inspiration i deres arbejde. Kravet til piloterne er, at de ikke iscenesætter billederne, for virksomheden har brug for det uredigerede indtryk. Med disse piloter kan firmaet sende en opgave ud og i løbet af kort tid have en stor mængde inspirationsmateriale fra brugerne.

Links:
http://en.wikipedia.org/wiki/First-mover_advantage
Copyright: Brug brugerne i biblioteket